Ndërlidhjet

Iraku ka hapur raundin e katërt të ofertave të kontratave për naftë dhe gaz natyral me dhjetëra kompani me shpresën që të sigurojë të drejta për zhvillimin e sektorit të energjisë në këtë shtet.

Për dallim nga tre tenderët e mëparshëm që u mbajtën që nga viti 2003 e që u ofronte firmave të huaja rritjen e prodhimit për komplekset ekzistuese të naftës dhe gazit, tenderi i ri është shpallur për 12 kompani të pazhvilluara.

Në garë thuhet se janë regjistruar, deri më tani, 47 kompani të cilat do t’i bëjnë ofertat e tyre gjatë së mërkurës dhe së enjtes.
XS
SM
MD
LG