Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 6 qershorin në vite...


Ilustrim
1967 - Lufta shpërtheu në Lindjen e Mesme, kur Izraeli sulmoi caqe ushtarake egjiptiane. Siria, Jordania dhe Iraku hynë në konflikt.

1523
- Gustav Vasa bëhet mbret i Suedisë.

1641 – Portugalia ndahet nga Spanja.

1674 – Sivaji kurorëzon veten mbreti i Indisë.

1723 – U lind ekonomisti Adam Smith, në Skoci.

1930 – Ushqimet e ngrira filluan të shiten komercialisht për herë të parë.

1934 – Presidenti Franklin Ruzvelt nënshkruan Aktin e bursës së titujve, duke krijuar Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim.

1961 – Vdes psikiatri zviceran Karl Gustav Jung, një nga themeluesit e psikiatrisë moderne.

1982 - Izraeli pushton Libanin e jugut.

1985 - Trupi i kriminelit të luftës naziste, Dr, Xhozef Mengel, gjindet pranë Sao Paolos, Brazil.(g.k.)
XS
SM
MD
LG