Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 7 qershorin në vite...


Vatikan
1929 – Vatikani u bë shtet sovran, derisa kopjet e Traktatit Lateran u shkëmbyen në Romë.

1498 – Kristofer Kolombo niset për në udhëtimin e tij të tretë për eksplorim.

1502 – U lind Papa Gregori XIII.

1546 – Paqja e Ardres (Francë), i dha fund luftës mes Francës dhe Anglisë.

1654 – Luigji XIV kurorëzohet mbret i Francës.

1712 – Asambleja e Pensilvanisë ndalon importin e skllevërve.

1775 – Kolonitë e Bashkuara ndërruan emrin, në atë që është edhe sot, Shtetet e Bashkuara.

1863 – Trupat franceze pushtuan Meksiko Sitin.

1899 – U lind Elizabeth Bouen, noveliste dhe shkrimtare e tregimeve te shkurta.

1932 – Mbi 7 mijë veteranë të luftës marshuan në Uashington DC, duke kërkuar pagën e tyre bonus për shërbimin në Luftën e Parë Botërore.(g.k.)
XS
SM
MD
LG