Ndërlidhjet

Barroso: Kosova është kusht për Serbinë


Kryetari i Serbisë, Tomisllav Nikolliq dhe presidenti i Komisionit Evropian, Tomisllav Nikoliq, Bruksel, 14 qershor, 2012
Zyrtarët e lartë të Bashkimit Evropian ia kanë bërë me dije, kryetarit të ri të Serbisë Tomisllav Nikolliq, se kusht kryesor për ecjen e këtij vendi drejt BE-së, është përmirësimi i raporteve me Kosovën.

“Normalizimi i marrëdhëneive të Serbisë me Kosovës mbetet kushti kryesor për të lëvizur në fazën tjetër të përparimit (drejt BE-së). Me fjalë tjera, kjo do të jetë thelbësore, për t’i mundësuar Komisonit rekomandimin eventual për nisjen e negociatave për anëtarësim”, ka thënë presidenti i Komisionit Evropian, Hoze Manuel Barroso pas një takimi me Nikolliqin në Bruksel.
XS
SM
MD
LG