Ndërlidhjet

"Ditë të rrezikshme" e presin Egjiptin


Protesta në Egjipt, 14 qershor, 2012
Vëllazëria Myslimane ka paralajmëruar se Egjipti po përballet me “ditë të rrezikshme”, pasi që Gjykata e Lartë Kushtetuese ka shpërbërë parlamentin e mbizotëruar nga islamistët.

Gjykata - e përbërë nga gjyqtarë të emëruar nga ish presidenti Hosni Mubarak para përmbysjes së tij në vitin e kaluar - gjithashtu mbështeteti të drejtën e ish kryeministrit Ahmed Shafik, në kohën e Mubarakut, për të vazhduar garën e tij për president.

Vendimet u morën para zgjedhjeve të fundjavës në balotazhin presidencial midis Shafikut dhe kandidatit të Vëllazërisë Myslimane, Muhamed Morsi.
XS
SM
MD
LG