Ndërlidhjet

Exit-pollet: Prijnë Demokracia e Re dhe Syriza


Athinë - foto arkiv
Exit-pollet në Greqi tregojnë se partia konservatore Demokracia e Re është në pëparsi të vogël kundrejt partisë majtiste, Syriza.

Sipas të dhënave që transmeton agjencia Reuters, Demokracia e Re do të fitojë nga 27.5 për qind deri në 30.5 për qind të votave, ndërsa Syriza në mes të 27 dhe 30 për qind të votave.

Në vendin e tretë, exit-pollet e njëjta parashohin PASOK-un socialist me 10 deri në 12 për qind të votave, ndërsa 7.5 për qind të tyre u japin ultra-nacionalistëve.

Në Greqi sot janë mbajtur zgjedhjet e përsëritura parlamentare, pas dështimit të palëve për të formuar koalicionin qeveritar pas zgjedhjeve të 6 majit.
XS
SM
MD
LG