Ndërlidhjet

FMN konfirmon kërkesën e Qipros


Logo e FMN-se
Fondi Monetar Ndërkombëtar tha të mërkurën se Qiproja ka kërkuar ndihmë financiare.

FMN tha në një deklaratë se ka marrë një ftesë nga Qipro për “të marrë pjesë në ndihmën e jashtme financiare, në mënyrë që të evitohen rreziqet për ekonominë qipriote”.

Gjatë javës, Qiproja tha se do të kërkojë një pako shpëtimi nga partnerët e saj në eurozonë.

Ministrat e financave të eurozonës e kanë mirëpritur kërkesën e Qipros për ndihmë financiare nga FMN-ja.

Ata thanë se hapi tjetër është që Komisionin Evropian, Banka Qendrore Evropiane, autoritetet qipriote dhe FMN-ja të bien dakord “mbi programin”.
XS
SM
MD
LG