Ndërlidhjet

Mongolia po i zhvillon zgjedhjet parlamentare.

Partia e Popullit e Mongolisë, që është në pushtet dhe Partia Demokratike opozitare pritet të zhvillojnë luftën për shumicën e ulësve në parlamentin 76 anëtarësh.

Dy partitë kanë premtuar se do t’i japin publikut më shumë të ardhura nga përfitimet prej minierave të thëngjillit, bakrit e arit.

Një e treta e popullit prej 2.8 milionë të Mongolisë jetojnë nën nivelin e varfërisë.
XS
SM
MD
LG