Ndërlidhjet

Rreth 400 mijë afganë përballen me dëbim


Refugjatë afganë
Rreth 400 mijë refugjatë afganë të paregjistruar përballen me dëbim të mundshëm nga Pakistani, pasi që afati i fundit për t'u regjistruar kalon të shtunën.

Në Pakistan gjenden 1.7 milionë refugjatë afganë.

Zyrtarët pakistanezë thanë se ata nuk mund të bartin edhe më tej barrën e 400 mijë afganëve që nuk janë të regjistruar, të cilët ndodhen kryesisht në provincën veri-perëndimore të Kiber Pasktunkvas.

Autoritetet thanë se kanë hartuar një listë me afganët e paligjshëm, dhe pas 30 qershorit do t’i arrestojnë ata për një paraqitje në gjykatë dhe pastaj deportim në vendin e tyre.
XS
SM
MD
LG