Ndërlidhjet

SHBA mirëpret marrëveshjen e BE-së


Xhei Karnei, zëdhënës i presidentit Barak Obama
Shtëpia e Bardhë mirëpriti masat “inkurajuese” të ndërmarra nga udhëheqësit e BE-së për të nxitur ekonomitë e eurozonës, së bashku me planin afatgjatë për një bashkim të fortë fiskal dhe bankar.

Xhei Karnei, zëdhënës i presidentit Barak Obama, tha se është “në interes të Amerikës, që Evropa të merret me këtë krizë dhe të ndërmarrë veprimet e nevojshme për ta mbajtur të bashkuar eurozonën.”

Presidenti i BE-së Herman Van Rompei ka njoftuar një marrëvshje, e cila do të qetësojë tregjet financiare dhe do të riformatizojë eurozonën në mënyrë që të parandalohen krizat e ardhshme.
XS
SM
MD
LG