Ndërlidhjet

Tadiq: Duarshtrëngimi ka "dimension simbolik"


Kroaci
Kryetari i Partisë Demokratike Boris Tadiq ka thënë se duarshtrëngimi me kryeministrin e Kosovës Hashim Thaçi në Dubrovnik ka një “dimension simbolik” dhe se si gjesti i duarshtrëngimit ashtu edhe pjesëmarrja në forum nuk ka shkelur asnjë akt politik shtetëror.

“Ky është një moment që ka dimension simbolik, nuk duhet as nënvlerësuar, por as nuk është akt aq i madh me pasoja të mëdha. Është shumë me rëndësi që të zhvillohen bisedime dhe të gjendet zgjidhja për Kosovën”, ka thënë ish presidenti serb për mediat serbe.

Ai ka thënë se shtrëngimi i duarve nuk ka asnjë domethënie historike dhe nuk duhet mbiçmuar, por duhet parë vetëm si një shtrëngim duarsh me një përfaqësues të shqiptarëve të Kosovës, dhe se do të ishte hipokrizi po të mos i fliste Thaçit, meqë me të njihet që më parë.
XS
SM
MD
LG