Ndërlidhjet

SHAM: Rriten ekstremet natyrore


Fotografi ilustruese
Një raport i ri i publikuar gjatë ditës nga Buletini i Shoqërisë Amerikane të Meterologëve e cilëson vitin 2011 si “vit të ngjarjeve ekstreme”.

Derisa raporti “qëllimisht konservativ” nuk u atribuohet thatësirave, përmbytjeve dhe valëve të nxehtësisë, ai vë në pah vetëm rritjen e gazrave të dëmshme për ambientin.

Raporti përmban një analizë të ndarë për ndikimin e disa katastrofave natyrore në ndryshimet klimatike.

Sipas analizës, të gjitha zhvillimet sa i takon motit po ndodhin në kontekst të “një ambienti të ndryshimeve klimatike” i cili ka tendeca t’i bëjë më ekstreme zhvillimet në fjalë.

Raporti u përpilua nga diku 400 shkencëtarë të 40 shteteve.
XS
SM
MD
LG