Ndërlidhjet

Rusi: Putin e nënshkroi ligjin për OJQ-të, agjentë të jashtëm


Pamje nga puna e Parlamentit të Rusisë
Shërbimi i shtypit i Kremlinit ka njoftuar se presidenti i Rusisë, Vlladimir Putin, e ka nënshkruar ligjin kundërthënës që Organizatat Joqeveritare, që marrin fonde nga jashtë, i cilëson si “agjentë të jashtëm”.

Ky ligj, që ka shkaktuar shqetësime të mëdha në mesin e aktivistëve, është nënshkruar nga Putini, pasi me të shpejtë ka kaluar nëpër procedurat në Dhomën e Ulët dhe të Lartë të Parlamentit, para ndërprerjes së punës për shkak të pushimit veror.
XS
SM
MD
LG