Ndërlidhjet

Atletët protestojnë në Twitter


Logo e Twitter-it
Një grup i atletëve amerikanë po përdor Twitter-in për të protestuar kundër një rregulli të Lojërave Olimpike, i cili i ndalon ata të paraqiten në reklama për të tjerët, pos sponsorëve zyrtarë të Olimipadës në Londër.

Mesazhi i tyre në faqen e rrjetit social thotë: Jam krenar që jam një olimpik, por ne kërkojmë ndryshime të rregullit 40.

Rregulli 40 i Kartës Olimpike mbron 11 kompani ndërkombëtare, të cilat, për katër vjet, kanë paguar nga 100 milionë dollarë për të drejtat e tyre globale për të sponsorizuar Lojërat Olimpike.

Këto firma përfshijnë Visa-n, McDonalds-in dhe Coca Cola-n.

Atletët rrezikojnë të përjashtohen nga Olimpiada, nëse thyejnë rregullin.
XS
SM
MD
LG