Ndërlidhjet

Londër: Me medalje prinë Kina, SHBA e dyta


Pas 74 ngjarjeve sportive në Olimpiadën Verore Londra 2012, medalje kanë fituar gjithsej 39 vende.

E para në këtë listë është Kina, sportistët e së cilës kanë fituar 30 medale deri tash (17 të arta, 9 të argjendta, 4 të bronxta), pasojnë Shtetet e Bashkuara me 29 (12 të arta, 8 të argjendta dhe 9 të bronxta), pastaj rradhiten Franca me 13, Koreja Jugore me 12 medalje e kështu me radhë.
XS
SM
MD
LG