Ndërlidhjet

Pakistan: Dënohen pesë zyrtarë ushtarakë


Pakistan - map - redesign
Drejtësia pakistaneze ka dënuar me burgim pesë zyrtarë ushtarakë për shkak të lidhjeve me një grup radikal islamist.

Në një deklaratë të ushtrisë thuhet se brigadieri Ali Khan, oficeri i rangut më të lartë në grup, është dënuar me pesë vjet heqje lirie.

Khan është arrestuar vitin e kaluar për lidhje të dyshuara me Hizbut Tahririn, një grup radikal politik që dëshiron të ndërtojë një kalifat islamik në mbarë botën myslimane.

Ushtria nuk ka dhënë detaje se kur janë arrestuar katër të tjerët – që të gjithë majorë ushtarakë.

Hizbut Tahrir është i ndaluar në shumë vende myslimane, përfshirë Pakistanin, për shkak të thirrjeve të tij për rrëzimin e qeverive.

Grupi thotë se nuk e përkrah dhunën, por, sipas kritikëve, ai ka lidhje me organizatat militante dhe inkurajon të rinjtë që të radikalizohen.
XS
SM
MD
LG