Ndërlidhjet

Sulmuesi i Arizonas pranon fajësinë


Sulmuesi Xherd Lli Logner
Personi që akuzohet për të shtënat në një tubim politik në Arizona, ku kanë humbur jetën gjashtë persona dhe është plagosur një kongresiste e Shteteve të Bashkuara, ka pranuar fajësinë.

Gjykatësi Lleri Bërns ka pranuar deklarimin e fajësisë, duke thënë se kjo është në interesin më të mirë për të gjithë të përfshirët.

Me pranimin e fajit, Xherd Lli Logner shmang dënimin me vdekje, por mund të përballet me dënim të përjetshëm pa kusht.

Gabriell Gifords, kongresistja demokrate, e cila ka qenë objektiv i qëllimshëm i Lougnerit, vazhdon të shërohet nga të shtënat e janarit 2011. Ajo ka lënë postin e saj në Kongres.

Të vrarët në këtë rast kanë përfshirë gjykatësin federal të Arizonës, njërin nga ndihmësit e Gifordsit dhe një vajzë nëntëvjeçare.
XS
SM
MD
LG