Ndërlidhjet

Ku qëndron suksesi i fondeve të Romnit?


Mit Romni
Suksesi i Mit Romnit në mbledhjen e fondeve në vlerë prej qindra miliona dollarëve në garën më të shtrenjtë presidenciale në SHBA, mund t’i ketë rrënjët pjesërisht në një projekt të fshehtë të të dhënave minerare që shoshit informacionet personale të amerikanëve, përfshirë historinë e blerjes dhe pjesëmarrjen në kishë, për të identifikuar donatorët e rinj dhe të pasur, ka mësuar agjencia e lajmeve Associated Press.

Fati i zgjedhjeve mund të varet nga ajo se kush mbledh më shumë para.

Në tre muajt e kaluar, Romni ka tejkaluar Obamën në mbledhjen e fondeve.
Për projektin e të dhënave të minierave, Romni ka punësuar në heshtje që nga qershori, një kompani pak të njohur, por të suksesshme analitike.

Përpjekja nga Romni duket të jetë shembulli i parë i një fushate politike të tillë, që përdorë analiza të gjëra të të dhënave.
XS
SM
MD
LG