Ndërlidhjet

Viktimat e Thalidomide-s, të pakënaqura me kërkimfalje


Ilustrim
Viktimat e Thalidomide-s thonë se kërkimfalja nga shpikësi gjerman i ilaçit, i cili ka shkaktuar defekte në lindjen e mijëra foshnjave, është shumë e vogël dhe shumë e vonë.

Thalidomide, e zhvilluar nga firma gjermane Gruenethal, është tregtuar ndërkombëtarisht për gratë shtatëzëna në fund të viteve 1950 dhe në fillm të atyre 1960 si trajtim për “komplikimet e mëngjesit”.

Rreth 10,000 foshnja në mbarë botën kanë lindur me defektet që ka shkaktuar ilaçi – shumica nga to me gjymtyrë pa formë ose pa to fare.
XS
SM
MD
LG