Ndërlidhjet

Bruksel: Kosova dhe Serbia së bashku në takimin ministror


Pamje e Prishtinës
Në kuadër të dialogut për mjedis, ndërmjet Komisionit Evropian dhe vendeve kandidate dhe potenciale për anëtarësim në Bashkimin Evropian, sot në Bruksel është mbajtur takimi i tretë ministror, në të cilin mori pjesë edhe Ministri i mjedisit dhe planifikimit hapësinor i Kosovës, Dardan Gashi.

Në këtë takim kanë marrë pjesë edhe përfaqësuesit e Shqipërisë, Maqedonisë, Serbisë, Bosnjë Hercegovinës, Malit të Zi, Kroacisë dhe Islandës, njofton Ministria e mjedisit dhe planifikimit hapësinor e Kosovës.

Në këtë takim, përfaqësuesit e Kosovës u paraqitën me denominimin sipas marrëveshjes për pjesëmarrjen e Kosovës në takime rajonale.

Mëtutje, në njoftim theksohet se kjo ishte hera e parë që përfaqësuesit e Serbisë nuk e bojkotuan takimin, e organizuar nga Komisioni Evropian, për shkak të pjesëmarrjes së Kosovës.
XS
SM
MD
LG