Ndërlidhjet

Romë: Protesta masive kundër masave të kursimit


Romë - foto arkivi
Rreth 30,000 njerëz, kryesisht anëtarë të dy sindikatave më të mëdha të Italisë, kanë marshuar të premten në Romë, për të protestuar shkurtimet e qeverisë në sektorin publik.

Kryeministri i Italisë, Mario Monti, ka bërë publike planet për të ruajtur rreth 34 miliardë dollarë deri në vitin 2014, duke përfshirë shkurtimin e 10 për qind të punonjësve të sektorit publik dhe 20% të udhëheqësisë.

Norma e papunësisë në Itali është rritur në 10.7 për qind në muajin korrik – çfarë është niveli më i lartë i saj që nga viti 2004.
XS
SM
MD
LG