Ndërlidhjet

Albright: Ajo që kemi bërë në Kosovë ishte e drejtë


Ish sekretarja amerikane e shteit Madeleine Albright
Ish sekretarja amerikane e shtetit, Madeleine Albright, deklaroi se ishte e drejtë ajo që është bërë në Kosovë në vitin 1999, për ta ndalur pastrimin etnik.

“Ajo që në fund kemi bërë në Kosovë për ndaljen e pastrimit etnik, sipas mendimit tim, ishte e drejtë”, tha zonja Albright, në intervistën e botuar në numrin e sotëm të javores çeke Tyden.

“Besoj në paqe, por nuk jam pacifiste. Mendoj se ndonjëherë duhet ta përdorni dhunën për t’i ndalur vrasjet”, tha Madeleine Albright, dhe shtoi se “tash ekziston doktrina e përgjegjësisë për të mbrojtur, pasi qeveria duhet t’i mbrojë njerëzit e vet, e nëse këtë nuk e bënë, atëherë këtë duhet ta bëjë bashkësia ndërkombëtare, që nuk do të thotë se çdoherë duhet bërë me forcë”.

E pyetur për çështjen e privatizimit të Telekomit të Kosovës, ish sekretarja amerikane e shtetit, Madeleine Albright, tha:

“Tash nuk mund të flasë për këtë sepse jemi në mes të këtij procesi, por ne investojmë tash e shtatë vite edhe në vende të tjera, në Azi, Afrikë dhe Amerikën Latine, në tregjet e ndryshme në zhvillim, ku mungon infrastruktura. Këtë e bëjmë për të ndihmuar”.

Biseda me zonjën Albgirht u bë me rastin e daljes në shitje të librit të saj të ri “Dimri i Pragës”.
XS
SM
MD
LG