Ndërlidhjet

Ministria e Shëndetësisë e Ugandës njofton se ky vend tani është i liruar nga virusi Ebola, dy muaj pasi ky virus la të vdekur të paktën 16 njerëz.

Nuk ka shërim nga ky virus, i cili bartet nga kontakti i afërt dhe lëngjet trupore. Mjekët mund t’i trajtojnë simptomet, që përfshijën diarrenë dhe vjelljen, ndërsa disa pacientë edhe mund të shpëtojnë.

“Ministria e Shëndetësisë zyrtarisht shpallë fundin e virusit Ebola në Ugandë. Ky njoftim vjen pas periudhës 42 ditore të mbikqyrjes së virusit, e cila është një parakusht i Organizatës Botërore të Shëndetësisë”, thuhet në një deklaratë të lëshuar nga Ministria e Shëndetësisë e këtij vendi.
XS
SM
MD
LG