Ndërlidhjet

Kisha Ortodokse Ruse lejon klerikët që të garojnë për poste


Patriarku Kirill i Moskës dhe i gjithë Rusisë dhe priftërinjtë ortodoksë luten në një lokacion përkujtimor në Rusi (foto nga arkivi)
Trupi qeverisës i Kishës Ortodokse Ruse i ka lejuar klerikët që të garojnë për poste, por vetëm “në raste të nevojave kishtare”.

Në rezolutën e miratuar thuhet se kleri ortodoks mund të marrë pjesë në zgjedhje në situata të jashtëzakonshme, aty ku ka nevojë për veprime kundër forcave anti-ortodokse, të cilat kërkojnë përdorimin e posteve për ta luftuar Kishën Ortodokse.

Sidoqoftë, rezoluta thotë se klerikët nuk do kanë të drejtë të bëhen anëtarë të asnjë partie politike.
XS
SM
MD
LG