Ndërlidhjet

Merkel: Çmimi Nobel për BE-në – vendim i mrekullueshëm


Angela Merkel
Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, vlerësoi sot në Berlin se dhënia e Çmimit Nobel për Paqe për Bashkimin Evropian, paraqet “vendim të mrekullueshëm”.

Mëtutje ajo ka theksuar se për ta mbajtur paqen, demokracinë dhe lirinë duhet punuar fuqishëm.

“Gjashtë dekada të paqes në Evropë është kohë e gjatë për ne që jetojmë në Bashkimin Evropian, por në histori është kohë shumë e shkrutër. Për këtë arsye ne kurrë nuk duhet ta harrojmë këtë me qëllim që për ta mbajtur këtë paqe, demokraci dhe liri, duhet të punojmë fuqishëm dhe pa ndërprerje”, tha Angela Merkel.
XS
SM
MD
LG