Ndërlidhjet

Të dhënat e reja nga Kina tregojnë se janë rritur importet dhe eksportet e vendit, duke dhënë kështu indikacione se përpjekjet e qeverisë për të rritur ekonominë janë duke funksionuar.

Të dhënat treguan se eksporti në muajin shtator u rrit për 9.9 për qind më shumë, sesa që ishte një vit më parë.

Importet u rritën në 2.4 për qind krahasuar me shtatorin e muajit të kaluar.

Suficiti tregtar ishte 27.7 miliardë dollarë në shtator, krahasuar me parashikimin prej 20.7 miliardë dollarësh.
XS
SM
MD
LG