Ndërlidhjet

Serbia BE-së: Ndryshoje termin "integriteti i Kosovës"!


Flamuj të BE-së
Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikoliq ka thënë se pret nga Bashkimi Evropian që të jetë i paanshëm në dialogun mes Beogradit dhe Prishtinës dhe që ta ndryshojë formulimin “integriteti i Kosovës”.

Ai ka vlerësuar se ndryshimi i këtij formulimi, që qëndron në Strategjinë për Zgjerim të BE-së, do të paraqiste një hap të vogël që do t’i jepte Serbisë fuqi për të zgjidhur të gjitha problemet ekzistuese dhe të vazhdojë dialogun me Kosovën në nivel me të lartë politik.

Ai në një intervistë për “Veçernje Novostin” ka thënë se termi “integriteti i Kosovës” nuk është i pranueshëm për Serbinë.

Nikolliq ka theksuar se për Serbinë BE është e paalternativë, por, nga Brukseli pret një gatishmëri të sinqertë për pranimin e këtij shteti në union.

Bashkimi Evropian ka ndërmjetësuar në dialogun teknik të zhvilluar mes Prishtinës e Beogradit për rreth një vit, gjatë të cilit janë arritur shtatë marrëveshje. Prishtina akuzon Beogradin për ngecje në zbatimin e tyre.

Ende nuk është caktuar as data dhe as formati i bisedimeve të ardhshme, por flitet se ato do të jenë të një niveli më të lartë.
XS
SM
MD
LG