Ndërlidhjet

Dita Botërore e Ushqimit: Ende ka uri dhe varfëri


Një fëmijë në Somali, që vuan nga mungesa e ushqimit, trajtohet në një spital në Mogadishu
Sot është Dita Botërore e Ushqimit, e cila sivjet do ta tërheq vëmendjen për urinë, mosushqimin dhe varfërinë globale.

Tema e këtij viti është “Kooperativat e agrikulturës – çelës i ushqimit të botës”.

Oragizata për Ushqim dhe Agrikulturë e Kombeve të Bashkuara (FAO), thotë se kjo temë është zgjedhur për ta theksuar rolin e kooperativave, ose asociacioneve vullnetare të njerëzve, që punojnë së bashku për të mirën e tyre të përbashkët, në përmirësimin e sigurisë së ushqimit dhe në kontributin për çrrënjosjen e urisë.

Sipas raportit të fundit të OKB-së për uri, që është publikuar këtë muaj, afro 870 milionë njerëz në botë, ose një në tetë vetë, në periudhën 2010-2012, ka vuajtur nga mungesa kronike e ushqimit.

Sipas raportit, pjesa më e madhe e të uriturve, që janë afro 852 milionë, jetojnë në vendet në zhvillim, ndërsa 16 milionë njerëz, që nuk janë të ushqyer mirë, jetojnë në vendet e zhvilluara.
XS
SM
MD
LG