Ndërlidhjet

Studimi: Ngushtohet hendeku gjinor


Ilustrim
Sipas një studimi të ri, pothuajse të gjitha shtetet kanë bërë përparim në mbylljen e hendekut në kujdesin shëndetësor dhe arsimit në mes të femrave dhe meshkujve.

Por, gjithashtu, thuhet se femrat janë përpjekur më shumë sesa meshkujt për të gjetur punë më të mira dhe paga më të mëdha.

Forumi Ekonomik Botëror tha në raportin e tij vjetor mbi Hendekun Global Gjinor se shtetet nordike kanë dhënë maksimumin në mbylljen e hendekut gjinor.

Irani dhe Pakistani janë renditur në fund.
XS
SM
MD
LG