Ndërlidhjet

Kina heqë ndalesën për stacionet e reja bërthamore


Ilustrim
Kina ka hequr një vendim rreth miratimit të një stacioni të ri bërthamor, të imponuar pas katastrofës bërthamore në Fukushima të Japonisë vitin e kaluar.

Qeveria tha se vetëm ndërtimi i disa stacioneve bërthamore, vetëm në zonat bregretare, do të lejohet para vitit 2015.

Sipas njoftimit, ndërtimi i stacioneve do të duhet t’i plotësojë standardet më të rrepta të sigurisë.

Ndërtimi i një stacioni të ri bërthmor është pjesë e planit të qeverisë, në reduktimin e emisioneve të qymyrit dhe varësinë e frenuar nga importet e naftës.

Kina aktualisht ka15 stacione bërthamore funksionale, me 26 të tjera që janë në ndërtim e sipër.
XS
SM
MD
LG