Ndërlidhjet

Pelegrinët myslimanë marshojnë drejt Malit Arafat


Pelegrinët myslimanë luten në Malin Arafat
Turma të mëdha të pelegrinëve myslimanë kanë marshuar drejt Malit Arafat, duke shënuar ditën e dytë të Haxhit në Arabinë Saudite.

Mali që ndodhet në lindje të Mekës është vendi ku Profeti Muhamed mendohet ta ketë thënë Predikimin e tij Lamtumirës në shekullin e shtatëmbëdhjetë.

Pas perëndimit të diellit, pelegrinët do të shkojnë në Mudalifah, që ndodhet në mes të Minas dhe Arafatit, për të mbledhur gurë për ritualin e gjuajtjes me gurë të djallit, që mbahet të premten.

Vlerësohet se më shumë se 3 milionë pelegrinë po marrin pjesë këtë vit në Haxh.
XS
SM
MD
LG