Ndërlidhjet

Rusia njofton se ka pranuar 5000 ankesa për pornografi të fëmijëve


Ilustrim
Rusia thotë se ka pranuar 5000 raporte për pornografi të fëmijëve në internet gjatë 24 orëve të para të hyrjes në fuqi të ligjit të ri që bllokon faqet e internetit që kanë përmbajtje jo të përshtatshme.

Zyrtarët në shërbimin mbikqyrës për komunikim dhe mas media thanë sot se ata janë habitur nga numri i madh i ankesave.

Një zëdhënës tha se prej 10 ofruesve të shërbimeve të internetit është kërkuar që t’i kontaktojnë pronarët e faqeve respektive të interentit, si dhe t’i largojnë përmbajtjet brenda 48 orëve.

Qeveria ruse thotë se ligji ka për qëllim të mbrojë fëmijët nga pornografia dhe ueb-faqet që promovojnë keqpërdorimin e drogave apo vetëvrasje.
XS
SM
MD
LG