Ndërlidhjet

Irani diskuton për ndryshimet e mundshme zgjedhore


Anëtarë të Parlamentit Iranian
Ligjvënësit iranianë i kanë hapur sot diskutimet lidhur me reformat e mundshme të ligjeve zgjedhore të vendit.

Ndryshimet që po konsiderohen nga parlamenti iranian kanë për qëllim që t’i reduktojnë parakushtet e rrepta për ata që duan të garojnë në zgjedhjet presidenciale të vitit të ardhshëm.

Një nga ndryshimet që po shyrtohet ka të bëjë me kushtin që kandidati duhet të jetë ndërmjet 45-75 vjeç dhe duhet të ketë të paktën një diplomë masteri në institucionet e arsimit të lartë islamik.

Ligjvënësit pritet që të votojnë nesër për këto reforma, gjatë seancës së radhës parlamentare.
XS
SM
MD
LG