Ndërlidhjet

Kisha e Anglisë voton “kundër” peshkopeve femra


Ilustrim
Kisha e Anglisë e ka bllokuar një përpjekje që do tu lejonte femrave të shërbenin si peshkope.

Këshilli i Përgjithshëm, trup legjislativ i Kishës, gjatë votimit të sotëm dështoi në arritjen e dy të tretave të votave shumicë, që nevojiten për aprovimin e këtyre masave.

Gratë tashmë shërbejnë si peshkope anglikane në Australi, Zelandë të Re, Kanada dhe Shtete të Bashkuara, por Kisha e Anglisë është e ndarë në këtë çështje. Konservatorët në Angli thonë se kleriku mashkull është vullneti i Perëndisë.
XS
SM
MD
LG