Ndërlidhjet

OJQ-të ruse refuzojnë të regjistrohen si "agjentë të huaj"


Grafite nëncmuese në një OJQ ruse, Moske.
Dhjetëra organizata joqeveritare në Rusi kanë refuzuar që ta zbatojnë një ligj të ri, i cili kufizon aktivitetet e tyre.

Ligji, i miratuar në fillim të këtij viti, i obligon të gjitha OJQ-të që marrin fonde të huaja të regjistrohen si “agjentë të huaj” nga data 21 nëntor.

Të mërkurën, vandalët të panjohur shkruajtën fjalët “Agjentë të jashtëm. E dua SHBA-në”, në një ndërtesë në Moskë, që përdoret nga Qendra Memoriale për të Drejtta e Njeriut.

Kreu i qendrës, Oleg Orlov, e lidhi incidentin me hyrjen në fuqi të ligjit.

Orlov iu tha gazetarëve se organizata e tij dhe dhjetëra OJQ të tjera janë duke bojkotuar ligjin, për shkak se ai kërkon që të stigmatizojnë të gjitha marrësit e fondeve të huaja si spiunë.
XS
SM
MD
LG