Ndërlidhjet

Beogradi “mirëpret” paraburgimin e Limajt


Fatmir Limaj
Zyra për Kosovën në Qeverinë e Serbisë ka thënë se “mirëpret vendimin e EULEX-it që, nën dyshimet për krime lufte, të arrestojë Fatmir Limajn”.

“Kërkojmë që të gjithë personat e akuzuar për krime lufte, të sillen para drejtësisë. Kujtojmë se për drejtësi presin mbi 1,000 serbë dhe joshqiptarë të tjerë të vrarë nga viti 1999 e deri më sot”, thuhet në deklaratën e Zyrës për Kosovën të Qeverisë së Serbisë.

Të shtunën, gjykata Supreme e Kosovës i ka caktuar deputetit dhe nënkryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Fatmir Limaj, masën e paraburgimit prej 30 ditësh.

Masa e paraburgimit për Limajn dhe tre të tjerë të akuzuar, Naser Krasniqi, Nexhimi Krasniqi dhe Naser Shala, ka të bëjë me rastin e njohur si “Kleçka”, që ndërlidhet me akuzat për krime lufte.

Limaj dhe të tjerët janë shpallur të pafajshëm gjatë një procesi paraprak gjyqësor, por ka qenë EULEX-i më pas që ka kërkuar rikthimin e gjykimit në Gjykatën Supreme.

Rihapjen e procesit, EULEX-i e ka mbështetur në dëshmitë nga ditari i të cilësuarit si “Dëshmitarit X”.
XS
SM
MD
LG