Ndërlidhjet

Sot – Dita Ndërkombëtare e AIDS-it


Ilustrim
Sot është Dita Ndërkombëtare e SIDA-s, e cila ka për qëllim të tërheqë vëmendjen për pandeminë që shkakton përhapja e virusit HIV.

Mekanizmi i Kombeve të Bashkuara për AIDS-in, UNAIDS, ka bërë të ditur se gjatë dy vjetëve të fundit është shënuar përparim i rëndësishëm në parandalimin dhe trajtimin e HIV/AIDS-it.

Sipas tij, infeksionet e reja kanë rënë përgjysmë në 25 vende, ndërsa vdekjet që ka shkaktuar AIDS-i globalisht, janë zvogëluar për një të katërtën që nga viti 2005.

UNAIDS-i, megjithatë, thotë se Evropa Lindore dhe Azia Qendrore janë rajonet e vetme ku prevalenca e HIV-it mbetet e lartë.

Ai vë në dukje se numri i njerëzve që jetojnë me HIV në këto rajone është trefishuar që nga viti 2000.
XS
SM
MD
LG