Ndërlidhjet

Morsi anulon dekretin kundërthënës


Presidenti i Egjiptit, Mohamed Mursi
Presidenti egjiptian Muhamed Morsi ka shfuqizuar dekretin, që i jepte kompetenca gjithëpërfshirëse dhe e vendoste mbi ligjin.

Zëdhënësi i tij, megjithatë, tha se Morsi nuk do ta shtyjë referendumin mbi një projekt-kushtetutë të diskutueshme.

Opozita në Egjipt ka kërkuar nga Morsi që ta anulojë dekretin dhe ta shtyejë referendumin për kushtetutën, e cila u miratua nxitimthi nga parlamenti i dominuar nga islamikët.

Njoftimi i bërë nga Morsi pasoi “dialogun kombëtar”, të propozuar nga Morsi për tejkalimin e krizës politike në Egjipt.

Megjithatë, bisedimet e së shtunës u bojkotuan nga partitë e mëdha opozitare.

Dekreti i 22 nëntorit i Morsit bënetë që vendiemt e tij të mos apeloheshin nga gjykatat, duke shkaktuar kështu protesta kombëtare, disa prej tyre të përgjakshme.

Referendumi mbi kushtetutën pritet të mbahet më 15 dhjetor.
XS
SM
MD
LG