Ndërlidhjet

Në SHBA zhvillohet vaksina kundër kancerit


Ilustrim
Shkencëtarët në Institutin Roswell Park në Shtetet e Bashkuara kanë zhvilluar një vaksinë, për të cilën thonë se shkatërron qelizat e kancerit dhe parandalon rikthimin e sëmundjes.

Agjencia amerikane për Kontrollin e Ushqimit dhe të Barnjave FDA ka dhënë lejen për prodhimin e terapisë eksperimentale, e cila do të testohet në njerëz.

Instituti ka zhvilluar procesin në atë mënyrë që nga pacienti merren qelizat kancerogjene, të cilat modifikohen dhe “mësohen” të vrasin qelizat e kancerit, e më pastaj i kthehen pacientit.

“’Të armatosura’ me proteina speciale, qelizat i kthehen pacientit në formën e vaksinës, e cila krijon një mori qelizash që më pastaj kërkojnë dhe shkatërrojnë kancerin”, thuhet në deklaratën e Institutit Roswell Park.

Vaksina do të prodhohet në hapësirat e institutit në fjalë.
XS
SM
MD
LG