Ndërlidhjet

Anijet kineze u afrohen ishujve të kontestuar


Foto arkivi
Rojet bregdetare të Japonisë kanë thënë se tri anije kineze kanë hyrë në ujërat territoriale pranë ishujve kontestues midis Kinës dhe Japonisë.

Roja bregdetare japoneze ka thënë se anijet kineze i janë afruar Kubajimas, njërit prej grupit të ishujve që në Japoni quhen Senkaku, ndërsa në Kinë Diaoyu.

Anijet kineze kanë hyrë në ato që Japonia konsideron ujëra të saj territorialë.

Tensionet mbi ishujt janë rritur shumë pasi Japonia ka kombëtarizuar zinxhirin e tyre në muajin shtator.

Të dyja shtetet pretendojnë pronësinë e tyre.
XS
SM
MD
LG