Ndërlidhjet

Metroja në Londër mbush 150 vjet

Më 9 janar 1863, u vendos linja e parë hekurudhore nëntokësore ndërmjet stacioneve Paddington dhe Farrngdon të Londrës, në kuadër të “Metropolitan Railëay”. Brenda pak muajsh, sistemi nëntokësor bartte 26,000 udhëtarë në ditë. Numri i këtyre udhëtarëve që shfrytëzojnë metronë sot arrin në 3.5 milionë. Metroja që njihet edhe si “The Tube” tani ka 270 stacione dhe mbulon 401 kilimetra linjë hekurudhore, 45 për qind e së cilës është nëntokë.
Trego më shumë

Shenja ikonike e metrosë në Londër
1

Shenja ikonike e metrosë në Londër

2
3
4

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG