Ndërlidhjet

Indi: Gjykimi i të akuzuarve për dhunim fillon të hënën


Protesta në Indi kundër keqtrajtimit të femrave
Gjykimi i pesë të akuzuarve për dhunimin fatal të studentës 23 vjeçare në një autobus në Nju Delhi, është vendosur që të hapët të hënën me një gjykatë “fast-track” e krijuar për drejtësi të shpejtë.

Këta pesë meshkuj, akuzohen për vrasje, dhumin, grabitje, kidnapim dhe akuza të tjera dhe pritet që prokurorët të kërkojnë dënim me vdekje.

I akuzuar i gjashtë i cili ka deklaruar se është në moshën 17 vjeçare, do të gjykohet në një gjykatë për të mitur.

Ky rast dhunimi, ka bërë që në shoqërinë indiane të ngritën kritika të shumta lidhur trajtimin e gruas në këtë vend.
XS
SM
MD
LG