Ndërlidhjet

Izraeli nuk merr pjesë në takimin me UNHCR-në


Foto Ilustruese
Izraeli është vendi i parë i cili, pa dhënë fare shpjegime, nuk ka dërguar përfaqësues në një takim me përfaqësuesit për Drejtave të Njeriut të OKB-së të dhe për këtë arsye është shtyrë shqyrtimin e një raporti mbi gjendjen e të drejtave të njeriut në Izrael.

Presidenti i UNHCR-së, Remigiuss Henccel ka raportuar lidhur me mos pjesëmarrjen e Izraelit në takimin e Gjenevës, ndërsa këshilli në mënyrë unanime vendosi të shtyjë shqyrtimin e raportit deri në takimin e ardhshëm që pritet të mbahet në tetor ose nëntor.

Izraeli gjatë janarit ka kërkuar që të shtyhet takimi, por pa dhënë sqarime shtesë.

Ky është një takim i rregullt, pasi që kërkohet nga të gjitha shtetet anëtare të OKB-së që për çdo 4 vite të dhënë raport para UNHCR-së lidhur me gjendjen e të drejtave të njeriut në shtetin e tyre.
XS
SM
MD
LG