Ndërlidhjet

Misionet ndërkombëtare “të mbrojnë serbët në Kosovë”


Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq - foto arkivi
Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq, dhe patriarku serb, Irinej, kanë thënë se misionet ndërkombëtare, të pranishme në Kosovë “me pajtimin e Serbisë”, janë të obliguara që të mbrojnë të drejtat e qytetarëve dhe objektet fetare atje.

Sipas mediave serbe, Nikolliq dhe Irinej kanë shfaqur shqetësimin e tyre në lidhje me sigurinë e qytetarëve serbë dhe të kishave ortodokse në Kosovë, sidomos pas indicenteve të fundit në Manastirin e Deçanit.

Nikolliq dhe Irinej janë takuar në kuadër të kontakteve të rregullta me njëri-tjetrin.
XS
SM
MD
LG