Ndërlidhjet

Ilaqet e kuajve, mund të kenë hyrë në zinxhirin njerëzor të ushqimit


Një thertore në Britani të Madhe ku dyshohet se janë therur kuajt
Rregullatori i ushqimit të Britanisë së Madhe thotë që mishi i kalit i cili ka përmbajtur gjurmë të një ilaçi të veterinarisë i ishte shitur konsumatorëve që shkakton efekte anësore tek njerëzit.

Agjencia për Standardet e Ushqimit ka thënë të enjten se kanë gjetur gjurmët e qetësuesit të quajtur phenylbutazone, që më shumë njihet si bute, në 8 prej 206 mishrave të therur të kuajve.

Sipas kësaj agjencie, gjashtë prej tyre ishin shitur në Francë dhe ekziston mundësia që ushqimi të ketë depërtuar deri tek dyqanet e ushqimeve. Ekspertët theksojnë se qetësuesi bute mund të shkaktojë çrregullime në gjak tek njerëzit, por në doza shumë të mëdha sesa që një person mund të gëlltit nga ngrënia e mishit të kalit. Z

hvillimet e së enjtes për këtë çështje pasuan pasi që mishi i kalit i etiketuar si mish i lopës ishte gjetur në produktet e mishrave të ngrirë në disa shtetet të BE-së.

Atje ka pas deklarime për një komplot ndërkombëtar për të zëvendësuar mishin e kalit në mënyrë që të shitej më shtrenjtë mishi i lopës.
XS
SM
MD
LG