Ndërlidhjet

Agjencia Moody's ka ulur rejtingun e Britanisë nga AAA sa ka qenë në AA1, duke iu referuar ekonomisë së dobët dhe borxhit në rritje.

Që nga fillimi i krizës financiare në 2008, Britania është përfshirë nga rritja e borxhit të saj në rreth 86 për qind të GDP-së.

Kryeministri David Cameron, i cili mori detyrën në vitin 2010, ka tentuar që ta vë nën kontroll borxhin, duke bërë shkurtime drastike në buxhet, por deri më tani nuk janë shënuar rezultate.

Deficiti buxhetor pritet të rritet në rreth 7 për qind këtë vit.
XS
SM
MD
LG