Ndërlidhjet

Shërohet një foshnjë e lindur me HIV


Foto ilustruese
Sipas disa shkencëtarëve një foshnje e lindur me virusin e AIDS-it duket se është shëruar në saje të një trajtimi më të shpejtë dhe më të fuqishëm se sa që është e zakonshme për një të sapolindur.

Shkencëtarët në një konferencë të mbajtur lidhur me sëmundjen e AIDS-it, deklaruan se fëmija nga Misisipi është mbi moshën dy vjeçare dhe ka qenë jashtë trajtimit me barna kundër HIV për rreth një vit dhe nuk ka treguar shenja të infeksionit.

Nëse fëmija mbetet i shëndetshëm, kjo do të shënojë shërimin e dytë nga kjo sëmundje, të raportuar në botë. Specialistët thonë se kjo kurë ofron të dhëna premtuese për më shumë hulumtime për të luftuar HIV-in pediatrik.
XS
SM
MD
LG