Ndërlidhjet

Në gjykatë italiane ka shpallur fajtor ish-kryeministrin Silvio Berlusconi nën akuzën për rrjedhjen e informacionit nga një hetim policor dhe e dënoi atë me një vit burg.

Akuzat datojnë që nga viti 2005 kur një gazetë, pronë e perandorisë mediale të Berlusconit, kishte publikuar informacione nga një hetim policior për të dëmtuar një rival të tijë politik.

Berlusconi ka mundësi të apeloj vendimin dhe të mbetët i lirë gjatë procesit të apelit.
Ai gjatë këtij muaji përballet edhe me dy verdikte – për mashtrim në tatime dhe për marrëdhënie seksuale me një prositut të mitur.

Berlusconi është ballafaquar me një numër gjykimesh gjatë këtyre viteve të fundit.
XS
SM
MD
LG