Ndërlidhjet

Sigurohet mbrojtja për peshkaqenët e rrezikuar


Ilustrim
Konventa për Tregtinë Ndërkombëtare të Specieve të Rrezikuara ka arritur të sigurojë mbrojtje më të madhe për pesë lloje të peshkaqenëve.

Ajo ka votuar sot në Bangkok për të kufizuar tregtinë ndërkufitare me tre lloje peshkaqenësh me kokë çekani dhe dy lloje të tjera.

Megjithatë, Konventa nuk ka arritur të ndalojë plotësisht tregtinë e tyre, për shkak të kundërshtimeve nga Japonia dhe Kina.

Dy vendet aziatike janë ndër konsumueset më të mëdha të prodhimeve të peshkaqenit.

Masa duhet të miratohet formalisht edhe nga sesioni parlamentar i Konventës, që zhvillon punimet këtë javë.
XS
SM
MD
LG