Ndërlidhjet

BE: Vërejtje lidhur me zhvillimet sheqtësuese në Ukrainë


Stefan Fyle
Komisionari për zgjerim i Bashkimit Evropian, Stefan Fyle, i ka tërhequr vërejtjen Ukrainës se zhvillimet aktuale “shqetësuese” në këtë vend, mund ta pengojnë nënshkrimin e marrëveshjes madhore politike dhe atë për tregti të lire me Bashkimin Evropian.

Gjatë fjalimit të tij në Parlamentin Evropian, zoti Fyle theksoi se liderët e Ukrainës kishin shprehur “përkushtimin e qartë” të tyre për shqyrtimin e mungesave demokratike dhe shqetësimet për drejtësinë selektive në samitin e fundit BE-Ukrainë.

Megjithaë, ai theksoi se “një numër i zhvillimeve” janë në kundërshtim me këto përkushtime.
XS
SM
MD
LG